Küçük eylemler
büyük bir etki yaratabilir
Topluluğumuz ve ortaklarımızla birlikte,
dünyanın dört bir yanındaki regl dönemlerinin
gençleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık yaratmaktan ve
toplulukları regl sağlığı konusunda eğitmekten ihtiyacı olanlara regl kabı bağışlamaya kadar çeşitli girişimler aracılığıyla olumlu bir etki yaratıyoruz.
Şu ana kadarki etkimiz
> 7040 Ton
tasarruf sağlandı.
> 844 Milyon
Ped ve tampondan kaçınıldı.
> 60000 Bağış
regl kabı bağışlandı.
> 60 Partner
27’den fazla ülkede!
Çevresel Etki
Tamponlar, pedler ve günlük pedler (ambalajlarıyla birlikte) yılda 200.000 tondan fazla atık üretir ve bunların çoğu çöplüklerde, lağımlarda, sahillerimizde ve okyanuslarda son bulur. Tek kullanımlık regl ürünlerinin aksine regl kabı yıllarca tekrar kullanılabilir. Ped ve tamponlara kıyasla çevre üzerinde minimum etkiye sahiptir.
500 YIL
Pedlerin ve tamponların bozulmasının ne kadar süreceğidir.
Kültürel Etki
Dönemler hala her yerde damgalama ve tabularla çevrilidir. Platformlarımızdaki konuşmaları gerçekçi ve doğru bir şekilde yükseltmek istiyoruz – bu hedefi destekleyen girişimler başlatıp destekleyerek, ‘nokta’ kelimesini kullanmaktan çekinmeyerek, dönemleri temsil etmek için mavi yerine kırmızı sıvı kullanarak, ve daha fazlası.
%48
Birleşik Krallık’taki
regl dönemlerinden utanan kızlar.
Topluluklar içinde çalışın
Okul hemşireleri, jinekologlar ve çeşitli STK’ları, regl sağlığı ve daha kolay, daha sağlıklı ve daha yeşil dönem ürünleri hakkında toplulukları eğitmek için eğitim materyalleri ve örnek ürünler bağışlayarak destekliyoruz.
KampusKap
ABD’deki ortak üniversitelere sürekli olarak ücretsiz regl kapları sağlayarak kampüste geçirilen dönemleri daha sürdürülebilir hale getiriyoruz. CampusCup, Forbes dahil olmak üzere birçok medya kuruluşunda yer aldı. Şimdiye kadar 140+ üniversite ile çalıştık.
Tabu: Küresel Dönemler
Bu platformun amacı, kırsal Afrika’dan Londra’nın merkezine kadar çok çeşitli ortamlarda regl tabuları ve gelenekleriyle bağlantılı ekonomiyi, sosyal ilişkileri ve cinsiyet ayrımcılığını keşfetmek için hikaye anlatımı ve fotoğrafçılığı kullanmaktır.
Sosyal Etki
Regl yoksulluğu, gelir düzeyi ne olursa olsun tüm ülkelerde görülen bir sorundur ve regl olanların okula gitmek, çalışmak ve hatta sosyalleşmek gibi temel haklarını kullanmalarını kısıtlamaktadır. Partner STK’larımızla birlikte ihtiyaç sahiplerinin regl sağlığı konusunda doğru eğitim almasını ve regl ürünlerine ulaşmasını hedefliyoruz. Şimdiye kadar dünya çapında 30 binden fazla kap bağışladık.
10’da 1’i
Afrikalı kızlar regl dönemlerinde okulu özlüyor.
Ortaklarımızın Haritası
Sosyal Etki
Regl dönemi yoksulluğu: Göz ardı edilen küresel mesele
Gelişmekte olan ülkelerde regl (menstrual) ürünlerine erişimin zorluğu uzun süredir bilinen bir konudur. Kadınlar regl dönemlerinde geçici çözümler üretmek zorunda kalmışlardır. Dahası gelişmiş ülkelerdeki yoksunluk oranın da son yıllarda artışı dikkat çekiyor.
Nerede olursa olsun kadınların menstrual ürünlere erişememesi günlük yaşantılarını, iş gitmelerini/çalışmalarını, okula gitmelerini/eğitim almalarını ve hatta sosyalleşme gibi temel haklarını kullanmalarını engelliyor.
Regl dönemi yoksunluğu ile mücadele etmek için konuyu ele almamız gerek.
İhtiyacı olanlara regl dönemlerinde kullanmaları için sürdürülebilir bir yol sağlamalıyız.
%70
Hindistan’daki genç kadınların %70’i regl dönemlerinden önce menstruasyon hakkında hiçbir şey duymamış.
10 Kişiden 1’i
Afrikalı kadınların 10’da 1’i regl dönemlerinde okula gitmiyor ve bu durum yüksek oranda okulu bırakmalarına yol açıyor.